Pàgines

17 d’oct. 2011

29”, més que una moda.


Últimament estem sentint parlar de les noves bicicletes de 29” a les revistes, fires, blogs, etc. 
Són una moda més? Doncs sembla que no, que han arribat per quedar-se. Com sempre, en el nostre sector les tendències vénen marcades des d’EEUU, allí la roda 29” ja és una realitat. Sentim xifres i percentatges però la realitat és que ells han entès el concepte i veuen que tots els avantatges que ens prometen son més que missatges de màrqueting.
Per començar, farem un petit repàs d’història; els més vells del sector expliquen que un dia quatre bojos van adaptar bicis clàssiques per poder baixar per les muntanyes, entre ells hi havia en Gary Fisher un dels pares del MTB. Com que allò que estaven fent semblava que agradava es van proposar de fer la primera bicicleta de muntanya i en aquells moments d’eufòria van agafar material estandaritzat, és per això que tenim la roda 26” com a estàndard (sense cap sentit) pensat específicament per a la pràctica del MTB.
Un dia en Gary Fisher, en el seu afany per millorar les bicicletes de muntanya, va pensar en com havien fet les MTB i que potser la roda 26” no era la més adequada atès que és l’única activitat offroad on la roda de muntanya és de menys diàmetre que les de carretera suposant un desavantatge. Així doncs, es va posar a fer proves i va trobar en la roda 29” el compromís ideal.
Ara en repassarem els principals avantatges:
Més impuls
Les rodes més grans manenen millor l’impuls. Per tant, podràs mantenir el ritme en circular damunt de superfícies abruptes i mantenir la velocitat en prendre les corbes.



Millor angle d’atac
En augmentar el tamany de la roda disminueix l’angle d’atac. Per tant, les rodes més grans fan que els obstacles semblin més petits.


Major estabilitat
A les 29er el centre de gravetat és més baix respecte el punt de pivotatge (l’eix davanter). Això es tradueix en una sensació de major estabilitat quan estàs assegut a la bicicleta.




Tracció millorada
Les cobertes de 29" tenen una superfície de contacte més àmplia. Això fa que traci les corbes i faci els ascensos considerablement millor i que la bicicleta sembli que flota damunt les superfícies toves com la sorra.



Nosaltres ho tenim clar , les hem provat i és real; és per això que properament tindrem un model de test perquè tu també ho puguis comprovar.
Aquest any trobaràs a Clinicbikes diferents opcions en 29” començant per la Trek Wahoo a 499€ fins la Orbea Alma 29” el model d’alt rendiment derivat de la Alma OMS del Campió del món i olímpic Julien Absalon, ja no hi ha excusa per no experimentar aquesta nova sensació!