Pàgines

4 de maig 2009

RUTA CARRETERA, Panta de Foix



Sortida en bicicleta de carretera


Molins de Rei – Vilanova i la Geltrú- Molins de Rei: 135km aproximadament, dificultat mitja.


Aquesta ruta, la qualifiquem de dificultat mitjana pel fet de sobrepassar la barrera dels 100km i haver de superar 2 “petits obstacles”: el port de l´Ordal i les Costes del Garraf.


Comencem la ruta a Molins de Rei on anirem a buscar la N340 en direcció cap a Tarragona. Avancem sense cap tipus de complicació fins arribar a l´entrada del poble de Vallirana, més o menys cap al km 7, on deixarem enrere el terreny plà i començarem l´ascenció continuada fins el capdemunt de l´Ordal (490m d'alçada).

A mesura que anem avançant pel poble de Vallirana observarem que si no hem escalfat ara ho començarem a fer de veritat atès que el desnivell comença a augmentar. En sortir del poble, trobarem 3 “paelles” que a més d´un el faran pujar un pinyó per a assolir el ritme adient. Seguim guanyant alçada fins a arribar al tram més dur de l´ascenció: una recta d´uns 600m al 8% on cadascú s'ha d'esforçar, segons les seves possibilitats, per a superar aquesta recta que ens dispararà les pulsacions al màxim.

Superat aquest pas el terreny es suavitza fins a la urbanització del Lledoner; ens trobem a 900m de l´Ordal, emprenem una ràpida baixada de tovogans fins arribar al poble de l'Ordal.

Atravessem el poble, parant atenció a la gent despistada que creua la carretera sense mirar si venen ciclistes, i enfilem un seguit de plans i baixades que ens porten a la població d'Avinyonet. En aquesta població tan transitada cal anar amb compte amb els vehicles estacionats en doble fila que poden obrir la porta de sobte.

Sortim del poble i comencem una llarguíssima recta en baixada que ens porta fins a Vilafranca del Penedès.

Arribat aquest punt, podem creuar per dins de la població o bé agafar la variant que ens evitarà trobar semàfors. Si seguim per la variant, cal abandonar-la agafant la sortida que ens porta a la part final del poble i també cap a l'autopista.

Si hem optat per anar per dins del poble, continuarem tot recte per la carretera que hem seguit des que hem sortit de Molins de Rei.

Continuem en direcció a Santa Margarida i el Monjos per una carretera ja molt més tranquil·la pel que fa a volum de trànsit. Creuem aquesta població sense cap atenció especial en direcció a Tarragona, en paral.lel amb el traçat de l'Ave, fins a arribar a un punt on hi ha una petita rotonda pintada al terra; si seguim recte haurem de recular, girem a l´esquerra cap a la petita població de Les Massuques seguint una carretera molt tranquil·la i quasi sense trànsit i aquí torna a començar una petita pujada suau, d´un parell de kilòmetres, que després fa un descens ràpid fins a Castellet, just a la ribera esquerra del pantà del Foix.

Seguim vorejant el pantà del Foix per una carretera molt tranquila i amb tendència d´anar perdent alçada, fins a la població de Vilanova i la Geltrú.

Si hem seguit sempre recte veurem que aquesta carretera acaba en una rotonda de la població de Vilanova i la Geltrú. Ara hem de girar a l´esquerra cap a la Ronda Ibèrica i avancem per dins de la població amb compte atès que hem de passar per diferents rotondes i alguns semàfors fins a arribar a una rotonda gran on girarem a la dreta cap a la Ronda d´Europa. Seguim uns 500m fins a la següent rotonda, girem cap a l´esquerra en direcció a l'Av d'Eduard Toldrà i continuem fins a sortir de la població uns 4 kilòmetres més endavant. En aquest punt trobem una rotonda i agafem la segona sortida a la dreta, cap a la C31 també coneguda com “antiga carretera de Vilanova a Sitges”.

Continuem avançant en baixada durant uns 5 kilòmetres fins a arribar a la població de Sitges, sempre recte per un carrer del poble fins un parell de kilòmetres més endavant on comença una rambla a l´esquerra a la que ens dirigirem després de girar a l´esquerra a la rotonda. Continuem avançant, passem per sota les vies del tren fins que uns metres més endavant, en una rotonda força gran, tornem a girar en aquest cas cap a la dreta i seguim el carrer tot recte sense desviar-nos fins a sortir a una altra rotonda que és la que ens connectarà amb la carretera de les costes del Garraf.

Les costes del Garraf serà el segon i últim pas on ens haurem d’esforçar tant a parar atenció al gran volum de trànsit que porta com en l´aspecte físic ja que, passada la Cantera del Garraf, comença una pujada continuada fins al alt de la Maladona on segons el ritme que haguem portat en tot el recorregut les nostres pulsacions es dispararan fins als màxims i el nostre ritme decaurà.

Un cop superat aquest petit port comença un tram llarg de baixades, plans i petites pujades que ens porten a la rotonda del principi de Castelldefels, continuem recte, com si anessim a entrar a l´autopista, trencant a l´esquerra uns 500m més endavant cap a la C245 que és l´antiga carretera. Aquesta ens portarà per dins de les poblacions de Castelldefels, Gavà, Viladecans i Sant Boi.

Un cop arribats a Sant Boi, la carretera que portem seguint desde ja fa una bona estona sembla que s´acabi en una rotonda força gran que davant té un concessionari de cotxes Citroen. En aquesta rotonda trenquem a l´esquerra en direcció cap a Cornellà i al cap d’1 kilòmetre arribem a una rotonda on cal anar amb molt de compte amb els cotxes.

Nosaltres seguim recte en direcció a Cornellà i tot just abans de passar el pont del Llobregat, trenquem a mà dreta, cap a la carretera de Sant Vicenç dels Horts, on arribem 4 kilòmetres més endavant. Seguim recte per la carretera i gairebé som al final del nostre viatge ja que, un cop estem sortint de Sant Vicenç del Horts, girem cap a l´esquerra, cap a la N340 que ens tornarà a portar al poble de Molins de Rei, el nostre punt de sortida.