1 de juny 2011

LLUMS DE NOVA GENERACIÓ

Estem rodejats de tecnologia arreu on anem, Smartphones, Tablets, PDA... i ara aquesta tecnologia arriba també a les llums per a la bicicleta.
Cada cop més, s'hi està incorporant la tecnologia LED. Aquesta tecnologia proporciona molta capacitat lumínica amb un consum molt baix, això ens permet allargar la vida de les bateries i tenir molta més autonomia a l'hora de fer una sortida amb bicicleta.
Antigament, la potència de la llum es mesurava en WATTS però ara, amb els LEDS, aquest sistema de mesura queda totalment obsolet, doncs abans estava intimament realcionat el consum de la bombeta amb la potència lumínica. Amb els LEDS ens trobem que tenim molta potència de llum amb poc consum, per tant, no podem mesurar l'eficiència lumínica en Watts sinó que ho farem en LUMENS. Els LUMENS ens diuen la quantitat de llum que tenim en una àrea determinada, en concret en les llums de bicicleta estarem parlant de la quantitat de llum que tenim en un feix de 10/15m aproximadament. Aquesta llum pot ser molt superior depenent de la qualitat de l'òptica i la qualitat del LED. Mentre més treballada i millor dissenyada estiguin l'òptica i el LED millor qualitat de llum tindrem.
Llums com la Half EGG 500NG MINI, que pots trobar a CLINICBIKES, ens aporta 5oo lumens en un tamany molt compacte i amb un disseny i qualitat inigualable.