Pàgines

17 de des. 2010

Quines bones raons tenim per utilitzar la bicicleta?

D'un temps ençà ens hem anat acostumant a fer petits canvis en la nostra vida fent que aquesta sigui més saludable i ecològicament coherent amb el vell món en què vivim.

Ja fa uns quants anys que varem començar a reciclar. Al principi ens semblava de molt mal gust haver de classificar la brossa en diferents categories. I més encara d'haver de baixar més d'un cop al contenidor per desfer-te de la mateixa brossa q abans llençaves d'una sola vegada.

Avui dia, en ple segle XXI, veiem amb total normalitat aquest petit gest de reciclar la nostra brossa i d'aquesta manera col·laborar a fer un món una mica més sostenible.

El que avui us proposo en aquest modest article, es que fem una petita reflexió sobre l'us del cotxe en el nostre poble Sant Cugat. Intentem anar un pas més enllà en la nostra lluita per ser una mica més “ecofriendly” i a més de reciclar la brossa de casa intentem utilitzar més la bicicleta pels petits viatges dins del poble.

No esteu cansats de veure el centre de la vila embossat de cotxes, o bé trigar més de 10 minuts en sortir i creuar el poble, perquè el volum de cotxes es tant i tant dens que fa impossible fer una passejada?

Doncs bé, heu pensat mai en quins son els beneficis d'utilitzar la bicicleta com a medi de transport en comptes del cotxe?

Aquí en teniu alguns.

  • Per cada quilòmetre que fem en bicicleta, deixem d'emetre 180gr de CO2.

  • Fem que el centre de la vila no estigui tan congestionat de cotxes, i això farà més senzilla la circulació del transport públic i reduirà el soroll acústic de la circulació dels cotxes.

  • Anar amb bicicleta ens posa en forma, no només ens mourem més ràpid pel poble sinó que a més farem exercici.

  • L'esport no només es físicament beneficiós per nosaltres sinó que també ho es psícquicament. El fer uns minuts d'esport reduirà l'estrés diari.

Aquets són només uns quants avantatges, però si ens paressim a pensar uns minuts més, en sortirien moltes més.

Així doncs, estic segur que al principi es pot fer una muntanya, i que això d'anar amb bicicleta per anar a l'escola, o a casa d'un amic no va amb nosaltres. Estic segur que el primer pensament que tindreu es que es molt més còmode i ràpid anar amb el cotxe. Doncs bé, feu l'esforç de recuperar aquelles primeres experiències de quan varem començar a implantar el reciclatge a casa, de la dificultat que aquell petit gest representava per nosaltres i mirem-nos ara, que veiem amb total normalitat fer-ho.